A Hadtörténeti Múzeum 2023 augusztusában Székesfehérváron bepillantást enged gazdag gyűjteményeibe. A Szent István Király Múzeum Rendház épületének földszintjén, öt teremben kerül megrendezésre az időszaki kiállítás.

A tárlaton a Hadtörténeti Múzeum különleges, látványos, értékes gyűjteményi darabjai közül kerül bemutatásra egy válogatás, részben a múzeum ismert és becses ereklyéivel, részben olyan műtárgyakkal, amelyek ritkán vagy még soha nem kerültek a látogatók elé.

Az 1848-49 -es forradalom és szabadságharc emlékei közül több nemzeti ereklyének számító műtárgyat lehet megtekinteni, köztük Kiss Ernő altárbornagy honvédtábornoki szolgálati atilláját és csappantyús pisztolyát. A jellegzetesen magyar szablyatípusból, a fringiákból egy látványos elrendezésű összeállítás várja a látogatókat. A mintegy százötven műtárgyat bemutató tárlat igazi hadtörténeti kuriózumnak ígérkezik.


A kedvezmény csak a teljes árú felnőtt és családi jegy vásárlás esetén használható fel.
A felnőtt jegy 3000 Ft, Nyiss Fehérvárra kedvezménykártyával 1500 Ft.
A családi jegy (legalább 2, legfeljebb 3 18 év alatti gyermekkel érkező 1 vagy 2 felnőtt): 6000 Ft, Nyiss Fehérvárra kedvezménykártyával 3000 Ft.

Kombinált felnőtt jegy: 4.000,-Ft ( a Hadi múltunk kincsestára és a Munkácsy kiállítás egyidejű, egyszeri látogatására jogosít), Nyiss Fehérvárra kedvezménykártyával 2000 Ft.

A kiállítás december 3-ig keddtől vasárnapig, 10 és 18 óra között tekinthető meg.