A Játékmúzeum mára a kisgyerekes családok egyik „kötelező” programja lett, ahol a gyerekekre rengeteg élmény és interaktív játék vár, a felnőttek pedig felfedezhetik anyáik, nagyanyáik játékait.

A babaszobákba rendezett több ezer miniatűr játékeszköz segítségével bepillanthatunk a 18-19. századi polgárság mindennapi életébe. A játékbabák híres európai gyárakban készültek, s szinte mindegyiknek van neve; megszerzéséhez, gyártásához pedig érdekes történet vagy legenda kapcsolódik. A legértékesebb és legrégebbi darabok a 18. század elejéről származnak, és különösen értékes részét alkotják a gyűjteménynek a parányi porcelánkészletek. A kislányok játékait különféle kirakók és társasjátékok egészítik ki, míg a fiúkat vár, katonák, hajók és mozdonyok várják.

A múzeum másik kiállítása Réber László grafikusművész alkotásait mutatja be, 2019-ben az „Év kiállítása” díjat kapta. Rajzai olyan neves szerzők írásait kísérik, mint Lázár Ervin és Janikovszky Éva, de az ő rajzai kíséretében olvashatjuk Örkény István egyperceseit, Kurt Vonnegut regényeit, Murphy-törvénykönyvét és Gerald Durell könyveit is. Szeleburdi karakterei egyszerű vonalrajzok tele humorral és szeretettel.

A felnőtt és a családi belépőből -50% kedvezményt biztosítunk.